Centre d’Interpretació de la Vall de Sant Just

La Vall de Sant Just Desvern és el patrimoni natural de que gaudim al nostre municipi. La creació d’un centre d’interpretació de la Vall, seria una gran eina per a difondre els seus valors naturals, i també la seva importància històrica pel fet d’acollir un bon nombre de masies.

Si entenem la vall de Sant Just com el recorregut de la riera de Pahissa, al punt mig de la vall hi ha un molí fariner medieval, i al capdamunt els vestigis del monestir de Sant Joan de l’Erm, el més important del Baix Llobregat a la seva època. Al costat oest de la vall, hi ha un poblat iber i una torre medieval de defensa, i al costat est la muntanya de Sant Pere Màrtir. Un ampli recorregut en el temps, i ple també de moltes altres històries interessants.

Des de la Comissió de Patrimoni del Centre d’Estudis Santjustencs proposem que sigui la Masia de can Candeler, propietat de l’ajuntament, l’edifici que aculli aquest centre. Aquest centre hauria de conviure amb altres espais que ajudaran a dinamitzar l’edifici i també el barri on es troba situat, que així seria la porta d’entrada a Collserola.

Es troba molt a prop de can Ginestar i del Complex de la Bonaigua, als que s’arriba en pocs minuts a peu, i el fet que es trobi envoltat per la gran pineda el fa un indret molt singular.
La masia de can Candeler podria acollir els espais següents:

– Centre d’Interpretació de la Vall de Sant Just.

– Al centre també es donaria informació dels itineraris pel parc de Collserola que surtin o no des de la masia, preparats diferenciadament per a tots els tipus de públic, i sempre vinculats a diferents temàtiques de Sant Just.

– Bar-cafeteria, i en el pati de l’accés podria tenir una terrassa a l’aire lliure.
– Aula de natura per a les escoles.

– Petita sala-museu on exposar i explicar les troballes arqueològiques més importants trobades al municipi.

– Biblioteca central de temàtica santjustenca, ciències naturals, medi ambient, etc…

– Sala de conferències, que podria acollir també exposicions i tallers relacionats amb Collserola, l’agricultura, les mines d’aigua, etc…

Per les dimensions de l’edifici, encara permetria acollir altres espais municipals.

Amb la posada en marxa de l’equipament es podria adaptar un nou itinerari que anés des de la Baixada del Mas, que comunica a peu pla amb el Passeig de la Muntanya, fins a can Candeler tot adequant un nou camí que aniria paral·lel a la llera del torrent de can Cortès fent una passejada molt agradable que ens va endinsant a Collserola.

ÚLTIMES NOTÍCIES
Ads
Comentaris
Tots els comentaris.
Comentaris

Utilitzem galetes per personalitzar contingut i anuncis, per proporcionar funcions de xarxes socials i per analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre el vostre ús del nostre lloc amb els nostres socis de xarxes socials, publicitat i anàlisi. View more
Cookies settings
Accepta
Declina
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Qui som

La nostra adreça web és: https://centreestudissantjustencs.cat.

Quines dades personals recollim i per què

Comentaris

Quan els visitants deixen comentaris a la web, recollim les dades que es mostren al formulari de contacte, així com també l'adreça IP del visitant i la cadena de l'agent de l'usuari del navegador per ajudar a la detecció de missatges brossa. Una cadena anonimitzada creada a partir del correu electrònic (també nomenat un hash) pot proporcionar-se al servei Gravatar per veure si l'esteu usant. La política de privadesa del servei Gravatar està disponible aquí: https://automattic.com/privacy/. Una vegada aprovat el comentari, la imatge del vostre perfil és visible al públic al context del comentari.

Mèdia

Si pugeu imatges al lloc web, heu d'evitar pujar imatges que incloguin dades de geolocalització (EXIF GPS) incrustades. Els visitants del lloc web poden descarregar i extreure qualsevol informació de les imatges de la web.

Formularis de contacte

Galetes

Si deixeu un comentari en la pàgina web, podeu optar per desar el nom, l'adreça de correu electrònic i la pàgina web en les galetes. Això és per la vostra comoditat per a què no hagueu d'emplenar les dades de nou quan feu un altre comentari. Aquestes galetes duraran un any. Si teniu un compte i inicieu sessió en aquesta pàgina web, es definirà una galeta temporal per determinar si el navegador accepta galetes. Aquesta galeta no conté dades personals i es descartarà quan tanqueu el navegador. Quan inicieu sessió, també es configuraran diverses galetes per desar la informació d'inici de sessió i les opcions de visualització de la pantalla. Les galeres d'inici de sessió duren dos dies, i les galetes de les opcions de pantalla duren un any. Si seleccioneu "Recordeu-me", l'inici de sessió persistirà durant dos setmanes. Si finalitzeu la sessió, les galetes d'inici de sessió seran suprimides. Si editeu o publiqueu un article, una galeta addicional es desarà al navegador. Aquesta galeta no inclou dades personals i simplement indica l'identificador de l'entrada que acabeu d'editar. Expira després d'1 dia.

Contingut incrustat d'altres llocs web

Els articles en aquesta pàgina web inclou contingut incrustat (per exemple, vídeos, imatges, articles, etc.). El contingut incrustat des d'altres pàgines web es comporta exactament de la mateixa manera com si el visitant estiguera visitant l'altra pàgina web. Aquestes pàgines web poden recollir dades sobre vós, fer servir galetes, incrustar seguiment addicional de terceres parts, i monitoritzar la interacció amb el contingut incrustat, incloent la traça de la interacció amb el contingut incrustat si teniu un compte i heu iniciat sessió en aquesta pàgina web.

Analítiques

Amb qui compartim les vostres dades

Quant de temps retenim les dades

Si deixeu un comentari, el comentari i les seves dades meta es retenen indefinidament. Això és per poder reconèixer i aprovar automàticament qualsevol comentari de seguiment en lloc de mantenir-los en la cua de moderació. Per als usuaris que es registren en la web (si hi ha), també emmagatzemem la informació personal que proporcionen al seu perfil d'usuari. Tots els usuaris poden veure, editar o suprimir la seva informació personal en qualsevol moment (excepte que no poden canviar el seu nom d'usuari). Els administradors de la pàgina web poden també editar aquesta informació.

Quins drets teniu sobre les vostres dades

Si teniu un compte en aquest lloc web o hi heu deixat comentaris, podeu demanar que us enviem un fitxer d'exportació de les vostres dades personals, incloent totes les dades que ens hagueu proporcionat. També podeu demanar que esborrem qualsevol dada personal vostra que tinguem. Això no inclou les dades que estiguem obligats a conservar amb propòsits administratius, legals o de seguretat.

On enviem les vostres dades

Els comentaris dels visitants han de ser comprovats mitjançant un servei de detecció de brossa automatitzat.

Informació de contacte

Informació addicional

Com protegim les vostres dades

Quins procediments d'incompliment de dades tenim en el lloc

De quins tercers rebem dades

Quina presa de decisions automatitzada i/o perfil fem amb les dades de l'usuari

Requisits de divulgació reglamentària de la indústria

Save settings
Cookies settings