La comissió de patrimoni del Centre d’Estudis Santjustencs organitza el
Itinerari pel patrimoni històric 2022

Data
Diumenge 9 d’octubre a les 10 hores del matí, en el marc de les jornades europees de patrimoni 2022 que se celebren els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

Objectiu
Amb la voluntat d’apropar el coneixement del patrimoni, tant el natural, com l’arqueològic i l’arquitectònic de Sant Just Desvern, als veïns i veïnes del poble, l’itinerari ofereix explicacions i informació de la història dels llocs que es visiten i pretén ajudar a fer prendre consciència de la seva protecció i el seu manteniment.

Durada aproximada de l’activitat
Entre 1,30 i 2 hores

Ruta
L’itinerari comença a l’esplanada de darrere l’institut, on hi ha les restes de l’antiga font de la Bonaigua, i acabarà al mateix lloc, comptant amb les parades següents:

1) Col·lector de la riera de Sant Just
2) Molí jussà
3) Can Gelabert de la Riera
4) Les vagonetes de la SANSON
5) i 6) Barraques de vinya de Can Coscoll
7) Can Coscoll

En cada un dels punts es farà una breu explicació (5 minuts aproximadament) de cada un dels indrets i/o béns i es respondran preguntes.

Consideracions
La ruta comença resseguint la riera de Sant Just i s’endinsa, en un tram, pel Parc de Collserola. Són 3,8 kilòmetres d’itinerari i, per tant, cal anar ben preparat per caminar valorant el calçat, aigua, bastons de marxa… i tots aquells elements que ens puguin facilitar l’esforç.

Inscripcions
A partir del 16 de setembre al correu electrònic del CES (centredestudis@santjust.org) indicant, per cada persona que es vulgui inscriure, el seu nom complet, correu electrònic i un telèfon de contacte.
Aquestes dades són necessàries per poder contactar amb vosaltres en cas que fos necessari.

Comentaris
Tots els comentaris.
Comentaris