1701 — 1714 CATALUNYA EN LA GUERRA DE SUCCESSIÓ DE LA MONARQUIA HISPÀNICA

(Xerrada de Cristian Domínguez del dijous 6 de març del 2014 al Casal Robert Brillas) L’any 1700 va morir el rei de la Monarquia hispànica Carles II sense descendència. En el seu testament va llegar tots els territoris de la corona (Castella, Corona d’Aragó, Nàpols, Sicília, Sardenya, Milà, Països Baixos espanyols, Amèrica Llatina i Filipines) al nét del rei de França, Felip d’Anjou. Aquest acte no va deixar indiferent a ningú, ja que el rei de França en aquell temps — Lluís XIV — era el més poderós d’Europa i això podia suposar un problema de forces al continent perquè l’estat més gran del món (Monarquia hispànica) i el més poderós (França) quedaven sota una mateixa família: els Borbons. Aquest fet provocà que els grans enemics del rei francès (Anglaterra, les Províncies Unides i el Sacre Imperi Romanogermànic) pactessin la Gran Aliança de l’Haia i donessin el seu suport a la corona hispànica a un altre candidat, fill de l’emperador austríac, l’arxiduc Carles. El 1702 esclatà la guerra a Europa.

Comentaris
Tots els comentaris.
Comentaris