13.– CEIP Canigó
La veritat és que, en un principi, no era sinó un terreny totalment muntanyós, de llicorella i amb un desnivell on no podia construir-se res. Aquest fou el dictamen de l’arquitecte García Valdecasas, vingut de Barcelona, encarregat d’informar la Delegació Pro vincial de les possibilitats de la zona. Ja començàvem a pensar en noves escoles perquè, des de sempre, en aquesta matèria el nostre poble havia anat un pas endavant a les necessitats. Cosa no gaire dificil si s’està a l’aguait dels naixements i de l’arribada de
315
nous veïns. No era urgent, però s’albirava la necessitat d’una nova escola. La propietària del terreny era la senyora Gutiérrez, la vídua Modolell, els fills de la qual donen nom als carrers de Dolors Modolell i Josep Modolell, als voltants de la seva finca, can Freixes.
l’entrada a l’escola des del carrer de Sant Ferran. Més endavant, no hi ha dubte que col·laborà de ma nera extraordinària quan es determinà l’ampliació l’any 1975.
Lamento no estar d’acord amb l’amic Antoni Malaret que, en el seu llibre Sant Just Desvern, aproximació a quaranta anys de vida local (1939 1979) fa constar que els terrenys eren, principalment, de Jaume Cerdà-Solsona. Aquesta persona no entrà en negociacions fins a anys més tard quan es pensà en l’ampliació amb vials que afectaven la seva bòbila, mitjançant acords que es complementaren amb les noves construccions de cases aparellades que, des del carrer de la Creu arriben fins al costat de l’escola, al carrer de Sant Ferran. L’amic Jaume Cerdà Solsona, participà en la cessió de la franja necessària per a la construcció de la primera escala que facilità
La sèrie de converses personals amb la senyora Gutiérrez i, principalment, amb la seva filla Lolita, que era qui portava la veu cantant, fou més que llarga. Fins i tot fou esgotadora i vaig prendre-hi part acti va. La veritat és que tractàvem d’obtenir el terreny com a donatiu, o sigui sense cap mena de pagament i, a poder ser, sense cap compensació. Això sí, ens en demanà moltes compensacions sobre uns terrenys veïns dels de la futura escola, coses gairebé impossibles d’assolir. Si voleu una mostra us diré que, temps després, la seva mare, la vídua Modolell, em va cridar per disculpar-se personalment en nom de la seva filla per la forma grollera en què ens havia tractat. Però per a nosaltres l’important va ser po der-ho assolir. He de confessar, modestament i
316
CEIP CANIGÓ
incomprensiblement que, al Nadal següent al de les dates de les converses vaig rebre un obsequi de l’esmentada família que, en principi, pensava retor nar, però el nostre alcalde em convencé que no ho fes, tal com havia anat tot i també donada la poca importància del regal (eren queviures propis de l’època nadalenca), ho donés per rebut però sense cap més comentari.
a l’edifici i els altres dos per als patis necessaris per poder-hi tenir els esbarjos. -No saben on es posen-, ens digué l’arquitecte. Efectivament, haig de confessar que no sabíem on ens estàvem posant. Aquesta escola, en aquells temps, ens costà un ull de la cara. Però ho aconseguírem, que era el nostre propòsit i la nostra necessitat.
a
!
En aquells terrenys era impossible construir- hi cap centre escolar, havia estat la sentència de l’anomenat arquitecte. No reunia cap de les condicions necessàries per a tal ús. Ni per a l’edifici ni per als patis d’esbarjo dels infants.
Si m’atrevís a reflectir les xifres esmerçades en tal projecte, de què encara en guardo una còpia, segurament ara us en riuríeu. Però repeteixo, en aquells temps, una pesseta tenia el seu valor i el nostre pressupost, no em cansaré de repetir-ho, era escàs.
Vàrem seguir amb els nostres estudis i càlculs (no teníem cap altre terreny i, com he dit, ja prevèiem la propera necessitat de noves aules), fins que poguérem fer una proposta en ferm. Al nostre càrrec anirien els murs de contenció: varen ser tres, un per
Quan l’escola va celebrar el seu 25è aniversari, l’any 1995, una de les primeres mestres, Núria Buisán, que encara seguia al centre, em confessà el seu temor, en prendre possessió del càrrec, de la distància de l’escola al centre de la població ja que en aquella època, el transport en general, es limitava
317
a l’autobús. Avui probablement tots els mestres disposen de cotxe propi o viuen en el mateix poble. Ara, però, ens confessà també l’actual director, Eloi Sala, es considera la millor escola del poble quant a situació, construcció i per les seves instal·lacions. Tant és així que, fa poc, van haver de canviar alguns dels estris de la cuina, no pas per vells o per inútils, sinó per manca de recanvis. Li vaig explicar el que vàrem esmerçar en la seva construcció, quant a esforços i pessetes, Fins i tot jo considerava excessiu el cost de les cuines.
Aquí no puc deixar d’anotar les converses mantingudes amb el delegat provincial d’educació, tot i que el seu contingut ha estat sempre una taca per el meu expedient. Tan encegat estava en poder aconseguir el nou centre escolar que, en principi, havia de tenir sis aules, que em va semblar com a millor solució acceptar totes les condicions que se’ns imposaren.
“-No és per als nostres fills? -m’havia dit en el seu dia Ramon de Paz, regidor d’obres en aquells temps- Per què no hem de posar el millor material?”
Part de culpa, però, va tenir-la aquell arquitecte del qual algun dia us parlaré, Pedro de Villota, per no tenir acabat tot el nostre projecte on s’aclarien totes les solucions legals i, amb les quals, hauríem pogut plantejar la cosa d’una altra manera. Estava oficialment establert, aleshores, que cada mestre havia de disposar d’habitatge. El terreny ja hi era i precisament al costat de l’escola s’havia previst aquest aspecte.
Com a regidor de Cultura vaig haver-me d’encarregar també de la seva posada en marxa a través de la Delegación Provincial de Cultura, del Ministeri a Barcelona.
318
CEIP CANIGÓ
“-A quina constructora pensen donar l’obra? -em digué el delegat provincial-.
“-De moment la Delegació no disposa dels mitjans econòmics suficients per fer-los els sis habitatges que els corresponen -em digué-, mentrestant en farem quatre i quedarà en cartera per a més endavant la construcció de les altres dues.”
-Amb això no tenim problema. Precisament el nostre poble s’ha caracteritzat sempre per la qualitat dels seus paletes i les seves empreses cons tructores -li vaig contestar.
-Tingui en compte -seguí ell- que aquestes construccions acostumen a ser unificades i els seus plànols serveixen per a tots. Si se’n fes càrrec la nostra constructora avançaríem molt en l’execució.”
Vaig quedar astorat i sense paraules. Totalment en blanc tot i que jo veia clar que perdíem dos habitatges. Però la meva idea seguia sent que, a qualsevol preu, havíem de tirar endavant. D’una altra manera, no hi veia possibilitats. Ja, més endavant, faríem el que fos necessari per insistir, vaig pensar, tot i que no ho veia gens clar. O, potser, massa clar.
Puc dir que això em va desagradar però, al meu entendre, era millor no discutir-ho. El projecte encara estava massa a les seves mans. Acabat aquest assumpte, ens posàrem a parlar dels sis habitatges per als mestres. Es tractaria d’un conjunt de petites torretes aparellades que, seguint els plànols, constituïen un conjunt prou bonic i acceptable. Era un bon conjunt. Però… aquí ve el pitjor.
I quatre habitatges són els que seguim tenint tot i que, ara, la qüestió de les cases dels mestres sembla que està resolta d’una altra manera a totes les escoles ja que, d’aquestes quatre, únicament n’estan ocupades tres i la quarta està al servei de l’actual AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes).
319
Fou la seva resposta. I aquí va acabar la con versa, però la muntanyeta, de moment, no fou assolida.
Aquelles escoles, en principi, havien d’anomenar-se Sant Ferran tot i que estaven situades de cara al poble en un carrer que encara no tenia nom. La seva urbanització oferia certes dificultats perquè tenia una muntanyeta enfront que dificultava l’entrada i la urbanització del carrer. Teníem ganes d’aconseguir (missió impossible en aquell temps) la cessió d’aquesta muntanyeta per a una millor urbanització de la zona. Però era de la mateixa propietària i, quan li vàrem demanar, ens digué:
Temps després es considera que la façana de l’escola seguia la línia que baixava del carrer del Canigó i així acabà anomenant-se també el tros de carrer de tota la part frontal de l’edifici. El carrer de Sant Ferran estava ben bé a l’altre costat i encara trigariem uns anys en poder-lo aconseguir per am pliar l’escola.
“-Després d’haver-los regalat aquell terreny tan bo? No s’ho creguin pas. Ja he perdut prou.
-Vostè parla d’aquell terreny tan bo ara, però ha de recordar com era quan el va cedir. Sap quants milions hi hem invertit perquè acabés essent el que és?
-Sí, potser té raó”.
L’edifici ja tenia una entrada per aquest carrer, mitjançant una llarga escala d’obra, en què, per cert, els nostres tècnics s’hi varen lluir, ja que, anys després, es trobà la solució mitjançant unes rampes amb poc canvi de nivell. Ara es pot veure com tot el conjunt ha millorat sense necessitat d’aquelles llargues i pesades escales. Això fou realitzat per l’Ajuntament posterior, en l’època de l’amic Rodolf
320
CEIP CANIGÓ
Sánchez, quan es construí un altre magnífic edifici complementari a l’anterior.
era 0
Pel que fa al nom de Sant Ferran també ens guiaven uns altres motius. D’una banda en aquella època era considerat el patró de la Joventut i, de l’altra, tant jo com Paco Ruiz, regidor del mateix Consistori, teníem un fill amb aquest nom. El nostre treball serà un homenatge als nostres fills, havíem pensat, ja que també en seran alumnes.
La inauguració del curs 1969-1970 no va tenir pas cap festa, com ara s’estila, perquè hi havia pressa a col·locar-hi la mainada tot i que les obres encara no estaven totalment acabades. De moment, dependrien de l’Escola Montserrat, del centre del poble. Pot dir-se que visitàvem les obres amb molta assiduïtat aprofitant, cada vegada, per fer-ne unes fotografies que conservo com un tresor.
ó amb el nou edifici, que té entrada directa pel carrer de Sant Ferran, fou realitzada l’any 1975, com he dit. No cal destacar la nova meravella que en va resultar perquè d’ambdós edificis seguiran gaudint-ne moltes generacions.
1 va
El material arribava en comptagotes i Carme Pérez anava distribuint les aules, en col·laboració amb Emili Barambio qui, després, fou el primer director de l’escola. Fins i tot la premsa diària es va fer resso del fet publicant una ressenya i el plànol frontal de l’edifici, (“Tele-Expres” de 14-11-68 i “Tele-Estel” de 6-12-68).
D’aquella primitiva escola Canigó jo sempre n’he dit que era meva, cosa que m’ha valgut més d’una estirada d’orelles per part del meu amic Lluís Surroca i dels altres companys de Consistori.
321
“-No ho pots dir mai això- em deien-. Ningú aconsegueix res per si sol, llevat que vulguis mar car-te un farol.”
Per cert, que el primer curs eren considerades com annex a les de Nostra. Sra. de Montserrat i n’era responsable Carme Pérez. El primer curs, 1969-1970, Emilio Barambio en fou mestre, però a les aules del carrer de Montserrat i, fins al següent, no canvià de centre del que fou, com hem dit, el seu primer di rector quan ja s’anomenava Escola Canigó.
Ho sento. Ja sé que és una vanitat i un excés d’orgull però únicament jo puc saber el que em va costar i segueixo dient que és meva i, encara més, ho sento pel que pot tenir de vanitat ja que sempre havia cregut que jo no n’havia tinguda mai.
Dels primers mestres recordem Emilio Barambio López, que fou el primer director de l’escola, Josep Garcia de las Bayonas, Maria Elena Buisán Serradell, Pere Garcia Tejedor, Celeina Arro yo Gallego, Maria Monrós, Manuel Vicente Royo Piqué (que fou director de l’any 1975 a l’any 1979) i Assumpció Ribé Pañella.
Actualment són vint-i-cinc els mestres i el seu actual director és Eloi Sala i Serra, que ja ho era l’any del 25è aniversari de l’escola i amb qui vaig posar-me en contacte per a les fotografies i qui també, com en tants altres centres, tan bona predisposició va demostrar-nos.
322
CEIP CANIGÓ
125– Juny de 1969 – Vista general de les escoles i dels murs de contenció que es van necessitar per poder-hi fer les pistes d’esbarjo per als alumnes. Col·lecció Arxiu Històric Municipal
323
Primera fila
Segona fila
Tercera fila
1- Nuria Fuertes 2- Josefina Farràs 3- Marc Jaumà 4- Juan Luis Serralta Sánchez 5- Oscar Martin Sánchez 6- Rosario 7- Juan Jesús Sánchez 8- Emilio Molina Ordóñez
9- Enrique Ubeda Torres 10- Yolanda Balero 11- Santiago Modolell Loaisa 12- Jorge Zapata 13- Flordelis 14- Quesada 15- Robert Martinez Flores 16- Maria Carmen Ortega 17- Montserrat Menjivar 18- Vicente de la Concepción 19- Manuel Moya 20- Manuel Santana 21- Hernández
1- Ibáñez 2- Marta Sánchez Burzon 3- Juan Miguel Sánchez 5- Manuel Quesada 6- Maria Carmen Cabeza 7– Alfonso Ocaña 8- David Ventura Plumed 11- José A. Collado 12- Javier Ortega 13- Rafael Castilla 14- Maria Carmen Alcaide Coca 15- Julio Candial Carbonell 16- Francesc Sagués
1- Lucia Martínez 2- Francesc Capdevila 3- Conchita 4- Conrad Portas Modolell 5- M. Cruz Sánchez Carreras 6- Albert Colás 7- Jesús Carruesco 8- Pilar Castellano 10- Manuel Llauradó 11- Jaume Llauradó 12- Araceli 13- Enrique Hernández
324
CEIP CANIGO
–
126– Curs 1978-1979 – Grup d’alumnes fotografiats a la porta d’entrada de l’edifici antic de les escoles. Col·lecció de l’escola
325
Primera fila
Segona fila
Tercera fila
1- Oscar Bonet Echezarreta 2- Andrés Romera Jordán 4-José Luís Torres Touzón 5- José Vidal Grande Montes
1- Ester Marquès Machinek 2- Gemma Muñoz Suñé 3- Cristina León Cañadas 4- Maria Carmen García Beltrán 5- Alberto Sanz Ramírez 6- Miguel Angel Corpas Ramos 7- Manuel García Funes 8- Elisa Lorente Salgado
1- David Colás Portero 2- José Luís Rioja Esquembri 3- José Juan Pernia Romero 4- Daniel Moreşo Domínguez 5- Santiago Zuloaga Cinca 6- Marcos González Cuevas 7– Josep Mengot Panblanco 8- Sergi Picón Cañadas 9- Vicente Rioja Guevara 10- Jordi Prenafeta Martínez 11 – Montserrat Romero Romero 12- Antonio Marín Gormaz 13- Isabel Avalos Martínez 14- María del Mar Terraza Cuello
Quarta fila
Cinquena fila
1 – Antoni Cubells Tonda 3- Judá Moriana Respeto 4- Silvia Corral Pavón 5- Mengibar Hernández 7- Carles Portas Modolell 8- Joan Serracant González
1- María Angeles de la Concepcción Caballería 2- Núria Poveda Esteve 3- Eva Arús Alegre 4- Emma Sánchez Alonso 5- Griselda Miralles Ferrer 6- Eva Guijarro Leiva/ 7- Rosa María Paz Jiménez 8- Dolores Otero López 9- Natividad Hidalgo Moreno
326
CEIP CANIGÓ
127– Curs 1981-1982 – Grup d’alumnes fotografiats al jardí de l’escola. Col·lecció de l’escola
327
Primera fila
Segona fila
1- Araceli 4- Cristina Modolell
1 – Montserrat Flores 2- Pilar Martínez 3- Imma 4- Encarna Sánchez Martínez 5- Paqui 7- Enrique 6- Gabriel 9- Joan Domènech 10- Alfons Marín
Tercera fila
Quarta fila
1- Angel Leria Martín 2- Maria Àngels Serrano Mollar 3- Carme Badal Pedrós 4- Natàlia Domènech 5- Santi Royo
1- Susanna 2- Francesc Xavier Caparròs 3- Oscal Ibáñez 4- Francesc Xavier Luna 7– Sònia Picón Cañadas 8- Teresa Piquet Fuster
328
CEIP CANIGÓ
128- Curs 1981-1982 – Alumnes de 8è A a l’entrada de l’edifici antic. Col·lecció Carme Badal Pedrós
329
Segona fila
Tercera fila
Primera fila
1- Francesc Barroso 2- Joan Jesús Sánchez Pina 3- Jaume Borrull 4- Hito 5- Xavier Larroya 6- Alex Portas Modolell 7- Marta 9- Paco Flores
1- Antoni Agraz Hidalgo 3- Mireia Rodríguez 4- Angela 7– Maria Carme Aceituno 8- Montserrat
1- Chaves 3- Isidre 4- Josep Maria
330
CEIP CANIGÓ
129- Curs 1981-1982 – Alumnes de 8è B a l’entrada de l’edifici antic. Col·lecció Carme Badal Pedrós
331
José Alcaide Coca Alberto Alcazar Herrero Belén Asensio Pérez Roger Balsells Tomàs Samuel Boiso Ibáñez Miracle Carruesco García Maria Àngels Codes Porcel Imma Delgado Medina F. Xavier ForgaBermúdez Montserrat García Cañiz Montserrat García Duran Andrés González Labella Maria Àngels Güell Codes Amaya Herrera García Antonio Hidalgo Moreno F. Xavier Hidalgo González Ada Cadevall Manuel Campo César Cano
Àlex Castellano Gual Pilar Corral Joan Codes Porcel David Creus Manuel Diaz Rafael Flores Isabel García Anna Maria Hernández Albert Hidalgo Campreciós Maria Carme Jelonch Sílvia Larrea Killinger Guy Marquès Machinek Mercedes Marqués Sanz Miguela Munuera Salido Eulàlia Navinés Escala Sílvia Pellicer Ortiz Susana Picón Cañadas Francisco Ruíz Tellez
Maria Cinta Sagués Bonfill
Xavier Sancho Valdívia Maria Carme Soler Moya Xavier Soriano Gaibar Carlos Talavera Landete Laura Alcaide María José Benedicto
Antonio Larrea Antonio Luna García Carles Martí Mario Martín Sílvia Reig Sònia Mengot Gemma Rosell Jordi Mercadal Jordi Seijas Eduard Modolell Álex Vidal Madrid Antonio Pernia Adela Zapata Montserrat Prenafeta Consol Ribera
332
CEIP CANIGÓ
130- Curs 1983-1984 – Grup d’alumnes de 8è curs, A i B en el pati de l’escola. Col·lecció família Vidal-Madrid
333
Raul Afuera Pereñíquez Dina Alsina Pérez Moisés Bejarano González Eva Diaz Sabadell José Cerezales Sampron Alba Domènech Argenter Oleguer FarràsJané María Antonia Flores García Montserrat García Beltran Sílvia González García
Jordi Hernández Oliver Montserrat Hidalgo Ferrer
Juan Jiménez Flores Marisa Latorre Rodríguez Francisco León Cañadas Fernando Levy Díaz Anna Maria López Gómez
David López Buixeda Gemma Marquès Machinek Lídia Martínez Mate Mónica Ortí Luceno J. Manuel Pancorbo de Castro J. Ramón Ruíz Maturana César Sánchez Pérez Alex Sardà Rodríguez Anna Simó Segú Juanjo Vidal Torres Xavier Balcells Tomàs Miquel Blanco Corcoll Raúl Bosch Andreu Pilar Codes Porcel Sebastià Farràs Ballester Bernat Hereu Fina
Manolo Herrera Bujeiro Carolina Lanzas Otazu Susanna López Puigrodon Antoni Luna García Sandra Marín Ausió Núria Miralles del Rio Ruben Muñoz Suñé Santiago Nevado Sanz J. Antonio Osuna Romero Maria Carme Pancorbo de Castro Carme Ramírez Cobo Marc Rodríguez Mosquera José A. Romero Romero Mònica Sabín Xavier Terraza Cuello Carles Vilar Prieto Eva Zuloaga Cinca
334
CEIP CANIGÓ
131- Curs 1984–1985 – Grup d’alumnes de 8è curs, A i B, al pati de l’escola. Col·lecció de l’escola
335
Primera fila
Segona fila
Tercera fila
Quarta fila
1- Rosa Y. Mendoza García 2- Judith Arús 3- Anna Maria García 4- Núria Díaz 5- Sandra Badal Pedrós 6- Sandra Soriano Gaibar 7- Gemma García Madirolas 8- Carolina Bagur 9- Maria Cinta Païsa 10- Daniel Zuloaga 11 – Xavier Serdà 12- Diego Asensio 13- Guillem Fernández 14- Xavier Torrescusa 15- Francesc Cubells Tonda 16- Xavier Ristol Bert 17- Joan Ramon Muñoz
1- Maria Àngels Hernández 2- María José Marcos 3- Sandra Vidal Madrid 4- David Martínez 5- Eduard Roseli 6- Rafa 7- Alex Ugentale 8- Sergi 9- Ivan Joan P. Forga Cortés 12- Daniel Serralta 13- Héctor Castellano 14- Xavier Ruiz Ribes
1- Mercè Quer (mestra) 2- Belén Alcaide 3- Eugènia Lamonja 4- Joaquim Flores 5- Oscar 6- David Izaga 7- Paquito 8- Domingo 9- Miquel Angel 10- Gemma 12- Lydia (mestra)
2- Rosa Úbeda
3- Ester 4- Montse 5- Maria del Mar 6- Núria Benedicto 7- Mònica Alcaide 8- Ester Pallarès 9- Imma Sánchez 10- María José 11 – Maria Angels Vallejo 12- Núria
336
CEIP CANIGÓ
132– Curs 1985 – 1986 – Les mestres Mercè Quer i Lidia amb els alumnes de 8è curs, A i B, al pati del darrere l’escola. Col·lecció família Vidal-Madrid
337
Daniel Afuera Pereñíguez Raúl Alcalá Forga Alejandro Arnalte Andrés Marta Ayuso Garriga Pau Balcells Tomàs Germán Barroso Pujol Natàlia Bejarano González Sònia Bosch Andreu Cristina Carme Solà Josep Miquel Catalàn Ciurana Ingrid Espín Sánchez Miquel A. Fernández Borja Victòria Fernández González Juan José García Flores Juan Alvaro García Madirolas Juan M. García Pérez Eva Gironès Jiménez Germán Gómez Castagnini Martí Segundo Sanz
Rafael Herrera Garcia Sònia Hidalgo González Cati Luna García A. Manuel Marcos Vera María José Martínez Martínez Maria Natàlia Murillo Vegas Meritxell Ristol Bert
- J. Ramón Rodríguez Becerro Àlex Soler Hernández Aurora Taboada Basanta Sandra Vidal Pont Pau Virgos Soler Verònica Armengol de Haro José L. Angel Chabrera Amarante Barambio Buisán Helga Casado Cañas Antonio Fàbregas Marín David Flhur Arnau Santiago Yago Ibáñez Jordi Rodríguez López
Elisa Frigols Expósito Carlos García Ballesteros Beatriz Jiménez Flores Jordi López Puigrodon Francisco López Rodríguez José Luís Marqués Sánz David Monteagudo Florez Gemma Monteagudo Florez Eva José Mosquera López Marta Moya Rumi (mestra) Pedro J. Muñoz Tramunt J. P. García de las Bayonas (mestre) Ricardo Pla Peña Dolors Alet Sònia Poll Martínez Heribert Poveda Esteve Eva Puig Pérez Frank Requena Palomares Cristina Rodriguez Castilla Mònica Villuendas Sánchez
338
CEIP CANIGÓ
SRT
133- Curs 1987-1988 – Grup d’alumnes de 8è curs, A i B al pati del jardí de l’escola. Col·lecció de l’escola
339
Montse Aguila Granados
José Álvarez Marcos Elena Barámbio Buisán Sergi Blanch López Natàlia Cabezas Medran
José M. Camuñas Martínez Sergi Ibáñez Garcia Judith Ibáñez Guañabens Danae Jiménez Porta Montse Marín Gormaz Miquel Martínez Martínez Moisés Moros Pérez
Diana Mortera Magante Juan M. Mustieles Rodríguez Raquel Quesada Merino Carlos Reyes Moreno Jesús del Rio Juste Laia Ristol Bert Glòria Simó Segú Cristina Torre López de Egui Daniel Tovar Solis Idoia Vidal Arza Miguel A. Yago Ibáñez Virginia Yeste Martinez
Iris Benet Navarro Alícia Bustos García Agustí Cadevall Daniel Meritxell Espín Sánchez Sergio Estévez García Laia Flotats Bastardes Sergio Forga Cortès F. Miquel Forga Corral Marc García López
Anna D. Ibáñez Fáez Arantxa Jiménez del Villar Sergio Martínez García
Laura Mañalich Barrachina Carolina Muñoz Suñé Sílvia Olmedo Haro Sergio Osuna Romero Iñigo Prieto Beguiristain Fèlix Ramos Pedrol Oriol Reig Montaner Sergio Rodríguez Mosquera Cristina Roldán García Oscar Sánchez Vilar Anna L. Sevilla Rivas Meritxell Soler Morató
340
CEIP CANIGÓ
134- Curs 1989-1990 – Grup d’alumnes de 8è curs, grups A i B amb les seves mestres, Mercè Quer i Teresa Mon. Col·lecció de l’escola
341
Juan Luis Hernández Alonso Patrícia Jordi Olano Sergio Sánchez Regalado Gemma Catalán Ciurana Cristina Alias Mercado Maria Àngels Luna García Marta Tovar Solis
Alexandra Clavé del Caso Enrique Barambio Buisán Alexia López de Fubala Elisenda Ventura Aguilar Maribel Creus Mendiola Lucía Benedicto Bertolín Javier Mena Villalón Pau Vidal Pont Manuel Daga Martin Oriol Escofet Sánchez Miguel Navarro de Mateo Raúl Alvarez Pasión Encarnación Forga Corral Oscar Ferrer Serrano Olga Picón Cañadas
Montserrat Armero Alonso Maria del Mar García FloresSonia García Díaz Víctor Plaza Requena Glòria Ayuso Garriga Marta Ibáñez Fernández Daniel García Flores Mónica Poyato Guerra Daniel Bertolin Gil Lluna Jiménez Porta Francisco Javier García García Míriam Rodó Codina
Laia Blanch López Verònica Mañalich Barrachina Luís Gómez Gómez Mario Sabín Carrasco
Elisenda Boria Boronat Anna Montes Buera Rafael Gutierrez Chabrera Ariadna Solé Hernández Lena Botton de Fernández
Jordi Morales Campaña Antonio Herrera Bujeiro Mònica Suñé Candel Raquel Casanovas Martín Sara Murillo Vegas Rosa Palau Fontcuberta Alfredo Plana Ramírez Yolanda Ramos Picón Miguel A. Rodríguez Castilla Maria del Mar Rosselló Rofes Núria Ruiz Sánchez J. Tranque García Bruna Vivés Prat
342
CEIP CANIGÓ
135- Curs 1990–1991 – Els mestres Emilio Barambio i José P. García de las Bayonas amb els seus alumnes al pati de l’escola. Col·lecció de l’escola
343
Primera fila
Segona fila
Tercera fila
1- Feli Medina 2- Clara Bosch 3- Ignasi Fisas 4- Damià Uson 5- Daniel López 6- Eric Millán 7- Laia Marimon 8- Melanie Hill 9- Ulises Salom 10- Oriol Domènech 11- Hara 12- Raquel Ramos 13- Katty (mestra) 14- Joan Boixadós 15- Ester Brull de Gràcia 16- Elena Baños 17- Tana Soler 18- Adrià Cañadas 19- Cristina Zahonero 20- Just Fosalva Sanjuan 21- Núria Buisán Serradell (mestra)
1 – Maria Feixa 2- Mireia Pastor 3- Veronica Marco 4- Clara Corbella 5- Laia Garcés 6- Gonzalo Torrelles 7– Sergi Artacho 8-Xavier Zahonero
9- Víctor Beckers 10- Sergi Aztiz 11- Javier Artacho 12- Adrià Mercadal
1- Abigail Hill 2- Alex Brull de Gràcia 3- Jonas Bessó Farràs 4- Neus Garrofé 5- Marti Tambo 6- Borja Torrelles 7- Alba Milà 8- Roger Escofet 9- Eva
344
CEIP CANIGÓ
Hinson. Ils Wall Things HRANA Ricant a la set
136- Curs 1992–1993 – Les mestres Núria Buisán, Medina i Katty, amb els seus parvuls P-5, grups A iBa l‘interior de l’aula. Col·lecció família Brull-De Gràcia
345
Primera fila
Segona fila
Tercera fila
Quarta fila
1- Miriam Martínez 2- Isaac Santana 3- Raúl Sánchez 4- Pere Fernández Funes 5- Àlex
1-David Carmona Parent 2- Natacha Reigado 3- Montse Cuadrado 4- Meritxell Virgós Soler 5- Pol Puigjaner 6- Martí 7- Anna Carreras 8- Àlex Ferraris Martí
9- José L. 10- Eduard Bes 11 – Baltasar Mulero
1- Sònia Carballo Aliseda 1- Anna B. Villard Eleno 2- Emma Anguera Roig 2- Lidia Gómez Medina 3- Elena Boria Roldán 3- Christián Galiana Acosta 4- Xavier Romero
4- Alicia Barrio de Fuenmayor 5- Ester Casanovas 5- Andrea Montguillot Alonso 6- Laura Casado Cañas 6- Carmes Terraza 7- Nerea Miralles
7- Gemma Duran Porti 8- Anna Cristina
8- David Magallón 9- Yolanda Mustieles 9- Jonás Pérez-Mañanet Balcázar 10- Irene Ventura
10- Ada Gros Mestres 11- Ariadna Palomares 11- Arnau Sumpsi Colom 12- Sílvia Ubeda
12- Jordi Rebollas Ventura 13- Oscar Rovira
13- Oscar Yeste 14- Jordi Gironès
14- Francisco J. Quinto Recio 15- Carles Vives 16- Daniel García 17- Veronica Rosado Miñarro 18- Eva Ripoll Pérez
346
CEIP CANIGÓ
137– Any 1993 – Els mestres García de las Bayonas i Rosa Juanola al pati envoltats dels seus alumnes. Col·lecció de l’escola
347
Raquel Alcalá Forga Marta Aparicio Egea Xavier Armesto Şanz Martí Bassas Portús Lluc Canals Casals Raúl Carmona Parent Laura Castellón Buisán M. Carme Caudrado Céspedes David Fábregas Feliu Olga Font Cutillas Amparo González Muñoz Miquel A. Herrera Bujeiro Carolina Jordi Olano Ariadna Mallo Rodríguez Zaida Membrado Besson Meritxell Mora Domènech Tània Muñoz Suñé Guillem Pérez Nadal
Arhoa Rioja Iñiguez Alejandro Roda Martínez Adoración Rodríguez Rodríguez Yolanda Ros Olalla Eduardo Souto Marcos Gemma Tidor Costa Clàudia Tugues Soler Jordi Vivés Sancha M. Inés Moachaca Castillo Sílvia Alfonso Alonso Ferran Arruebo Lanuza Eduard Artal Robledo Manuel Başsas García Anna Carreras Toledano Calos Camuñas Martínez Daniel Carme Solà Raúl Dominguez García Sergio Ferraris Martín
Antonio Forga Corral Oscar García Jiménez Marc Gil Poll Vanesa Jordi Olano Josep López Corvillo Iván Lunar Espinosa Anna M. Molina García Juan M. Montero Pérez David Nin Pérez Abraham Orga Cruz Anna Parente Ribes Anna Maria Quinto Recio Sara Rodriguez Díez Noemí Ros Olalla Mario Ruiz Martínez Vicens Sáiz López Xavier Vendrell Bel Xavier Vendrell García
348
CEIP CANIGÓ
138- Curs 1993-1994 – La mestre Mercè Quer i la monitora Susanna amb els alumnes de 8è, grups A i B. Col·lecció de l’escola
349